Ung kvinne ler med salatbolle

Du kan servere gjestene dine mat som bidrar til høyere hjerneaktivitet, bedre konsentrasjonsevne og stabilt blodsukker gjennom hele dagen. Brainfood er maten som gir de små grå et festmåltid, og vi har hjulpet en rekke kunder med å etablere Brainfood-temadager. Her kan du lese om våre erfaringer og laste ned vårt Brainfood-konsept helt gratis.

Sammenlignet med andre organer i kroppen er hjernen temmelig grådig, men den er også ganske kresen. Hvis vi spiser feil mat, går det utover hjernens yteevne. Brainfood er ikke noe mer mystisk enn at kostholdet består av mer fisk, fullkornsprodukter, frukt og grønt, uten å kompromisse med god smak. Med produkter som kikertbasert pålegg eller hummus, blir det også enkelt å servere.

Et ferdig konsept det er enkelt å gjennomføre

Vi har utviklet 12 sunne og velsmakende retter med fokus på omega 3 fettsyrer, vitaminer og mineraler som hjernen trenger. Dette er utgangpunktet for et konsept som skal være enkelt å sette ut i livet i enhver kantine.

Brainfood-temadag kan du enkelt gjennomføre ved å laste ned vår digitale Brainfood-pakke. Her vil du finne oppskrifter, fremgangsmåter, bestillingslister, allergenkort med mer. Flere av stedene vi har hjulpet med å etablere dette konseptet har allerede ønsket å gjøre dette igjen.

Last ned vår gratis, digitale brainfood-pakke >>

Startet med hjerneføde til studentene

Det var mens vi jobbet med Studentsamskipnaden på Vestlandet at brainfood-ideen dukket opp. Vi erfarte at kosthold er viktig for studentene, og at de ønsker smakfull hjerneføde, mat som er nyttig for læring og hukommelse. De er åpenbart mer opptatt av hva de stapper i kroppen, de spiser mer vegetar og er åpne for kule kombinasjoner som «Brainy burger» og «Smart-smoothie».

Smart smoothie viste seg å bli en kjempesuksess for studenter som slurvet med frokosten. Denne ble valgt spesielt fordi vi vet hvor viktig det er at studentene får i seg noe sunt når de skal starte dagen på universitetet.

Studentsamskipnadens 18 utsalgssteder kjørte Brainfood-konseptet i en hel uke og Mills Proffpartner bisto med å tilberede maten sammen med kunden i kantinen og hjalp til med en effektiv gjennomføring.

Deler av dette konseptet vil kreve litt prepping og kutting. Slike ting er det lurt å gjøre dagen i forveien. I tillegg skal det være fargerikt, innbydende og fresht, så maten må være fersk. Da vi gjennomførte dette konseptet i Forsvaret og serverte hjerneføde til 800 personer, hadde vi med oss et helt lite team som hjalp oss med gjennomføringen.

 

Mersalg med Brainfood til folk på farta

Brainfood-konseptet er skal være en suksess for kunden, også økonomisk. Derfor har hun tilpasset menyen slik at kantinegjester kan få brainfood selv om de er på farten. Grab & Go-salater, wraps og smoothies har løftet salget i mange kantiner, og vi ser at konseptet genererer mye volum. Folk ønsker sunn og fresh mat, selv om de ikke har mulighet til å sette seg ned for å spise. Derfor er det viktig å gjøre maten tilgjengelig for kunden. Sett det ut på en tralle med Vipps-nummeret ditt, for eksempel, så vil det garantert skape mersalg den dagen.

Vær nøye med å montere salatene riktig, så de får lang holdbarhetstid. Følger du disse prinsippene har du salat for flere dager:

  • Legg de tyngste ingrediensene i bunnen av salatbegeret og de lette øverst. Da synker ikke salaten sammen.
  • Ikke bland dressing med salat – server ved siden av eller fyll dressing i bunnen av salatbegeret
  • Lag salatene halvferdige, så trenger du kun å fylle på med det som har kortere holdbarhet (salat/protein)

Til slutt anbefaler vi å markedsføre Brainfood-dagen i kantinen. Du bør du gjøre gjestene dine oppmerksom på at dere arrangerer Brainfood-dag noen dager i forkant. Få opp informasjon på plakater og skjermer, og skap interesse rundt konseptet.

Og husk, ikke nøl med å ta kontakt med oss dersom du har spørsmål eller trenger hjelp! Første skritt tar du ved å laste ned Brainfood-pakken du finner her.

 

New call-to-action