Svenskene feirer årets lengste dag med brask og bram. En gledens dag med storslåtte feiringer over hele landet. Det skåles, danses og feires inn i de sene nattetimer på en av årets lyseste dager.
Som seg hør og bør har også midtsommerfeiringen tradisjonsrike matretter som serveres på den store dagen. Sild, poteter, bløtkake og jordbær er alle essensielle ingredienser. Et stort sildebord, gjerne med en lekker sildekrans, stelles i stand og nytes i fellesskap.
Norsk feiring av St. Hans er kanskje ikke av helt samme kaliber som svenskenes feiring, men hvorfor ikke gjøre litt ekstra stas på den ved å by på et godt sildebord for eksempel uken før? Her har vi tatt frem to gode sildekranstips til inspirasjon.
Det slår aldri feil med en tradisjonell sildekrans!
Sil av sursilden, men behold laken. Fennikel kuttes i tynne skiver og legges i sildelaken. Sprø krutonger gir god kontrast i konsistens, lag dem gjerne av overskuddsbrød. Sitronzest gir en god syre/friskhet.
I Mills er vi veldig glad i sild og deler gjerne noen sildetips med spennende smakskombinasjoner. Her kan du lese om noen flere kreative, enkle og velsmakende sildetips.
Tenk gjerne litt utenfor det tradisjonelle når du skal sette sild på menyen. Her er en variant med en asiatisk vri. Soyaolje og appelsinzest gir fin balanse til silda. Mills Srirachamajones og finhakket chili gir et ekstra "kick".
Sil av sursilden, mariner den med soyasaus.
Vårløk, chili og rødløk finkuttes.
Sprø krutonger gir god kontrast i konsistens, lag dem
selv eller kjøp ferdige.
Appelsinzest gir en god syre/friskhet.
Det er ikke alltid det passer å legge opp sildeanretningen i form av en krans. Fullt forståelig. Heldigvis er både smaken og matgleden intakt om det legges opp på mer tradisjonelt vis på et fat.
Sild trives godt med flatbrød, rugbrød eller lefse til!
Lykke til med sommersild på meny din i sommer!