dobbel stek

Vi vet at vi skal vite hva slags fett vi spiser, fordi fett slett ikke er ett fett. Samtidig er det klart at når en ønsker en spesiell smak eller kvalitet på maten som settes på menyen, kan det være vanskelig å velge bort enkelte råvarer. Vår løsning er å tilby deg gode valg. Da trenger du ikke «kutte ut», bare «bytte ut».

Bytt ut, ikke kutt ut

Vi vet at vi spiser for mye mettet fett, men det er fullt mulig å lage god mat med mindre av det usunne mettede fettet. Det er så enkelt som å velge produkter med høyere innhold av umettet fett fremfor mettet fett. Eller synes du ikke det er så enkelt?

I enkelte tilfeller er det en utfordring å bytte en råvare om man samtidig ikke vil endre for mye på det man bruker i matlagingen til vanlig. Smør kan være et slikt produkt. Det er en råvare med mye fett, særlig mettet fett, men også en råvare med gode egenskaper mange i serveringsbransjen setter høyt og ikke vil kompromisse med.

Samtidig vet vi alle at vi bør redusere inntaket av mettet fett. For alle oss som lager mat til andre, ligger det et ansvar også i å tilby mat som er til beste for gjestene våre. Kan du gjøre det uten å gå på bekostning av smak og kvalitet på maten du serverer, er det vel ikke så mye å tenke på?

Mills №1 Normalsaltet er utviklet for fremtidens kjøkken

I Mills drømmer vi om at det i fremtidens kjøkken finnes gode produkter som gjør det mulig å beholde det beste med maten vi er vant til og verdsetter, samtidig som produktene kan bidra til en positiv forskjell for både kropp og klima. Dette var målet med å å utvikle Mills №1 Normalsaltet som et alternativ til smør. Et alternativ som har alle egenskapene og smaken som verdsettes ved meierismør. Med sin kombinasjon av klaret smør, rapsolje og kjernemelk har Mills №1 blitt et slik alternativ.  

Sammen for en bedre folkehelse 

I tillegg til klaret smør og kjernemelk, inneholder Mills №1 rapsolje som bidrar til et innhold på 36 % umettet fett. Ernæringsmyndighetene anbefaler å redusere inntaket av mettet fett i kosten til fordel for umettet fett. Ved å være bevisst på et lavest mulig innhold av mettet fett i produktene du bruker, bidrar du også positivt til folkehelsen.

Innholdet av umettet fett i Mills №1 gjør også at produktet blir ørlite mykere og lettere å bruke enn produkter med høyere innhold av mettet fett. Du slipper med andre ord å temperere produktet før du skal bruke det. Genialt, ikke sant?

Så, er du en smørglad kokk, bidrar et bytte til Mills №1 Normalsaltet at du reduserer innholdet av mettet fett i maten du lager til gjestene dine. I tillegg til det, bidrar den også med hele 40% lavere klimaavtrykk enn vanlig meierismør. Det kan du lese mer om i denne artikkelen om Mills №1 og klimaavtrykk.

New call-to-action