Endelig er folk tilbake på jobben igjen, og gjestene tilbake i kantiner og personalrestauranter. Det er gode nyheter, selv om smittevernstiltakene gjelder fortsatt. Dessverre kan dette gå på bekostning av matglede og hygge.

Med avstand, porsjonspakninger og minst mulig ting å berøre kan spisesalen fort se litt stusselig og trist ut. Slik trenger det ikke å være. Følger du disse enkle tipsene kan du få både smittevern og hygge.

Gjør det lille som er mulig. Husk at mange små tiltak til sammen vil gi et mer innbydende og hyggelig helhetsinntrykk. Bare noe så bagatellmessig som å bruke et pent servise får hyggefaktoren til å stige flere hakk.

Avstand er et av de mest effektive smittevernstiltakene. Dekker du på med kurvertbrikker vil dette hjelpe gjestene til å holde avstand, samtidig som det ser hyggelig ut. Følger du opp med en vase med blomster eller et lekkert fruktfat som avstandsskille, vil du i tillegg gi bordet mer farge og liv. Morsomme bordskilt der du minner om smittevernstiltakene, hyggelige sitater eller  annen praktisk info, vil også bidra til dette formålet.

Pynt opp med inspirerende (gratis) bordkort

Vi spiser også med øynene! Innpakket mat trenger derfor ikke se trist og kjedelig ut. Tvert imot, gjør du deg litt flid med innpakningen kan innpakket mat virke ekstra tiltrekkende. Hvis du bruker papir i stedet for plast, holder skorpen på brød og baguetter seg sprø lenger.

Småretter og salater servert i kuvertpakninger, som for eksempel små glasskrukker, gir også et fristende og sjarmerende inntrykk. De kan gjøres klare lang tid i forveien, settes på kjøla og toppes med friske blad rett før servering. Fersk mat gjør opplevelsen i kantinen ekstra hyggelig.