Øyvind Jensen har jobbet flere steder i Oslo, vært privatkokk og de siste årene jobbet i hotellbransjen. I dag er han kjøkkensjef på femte året på Thon Hotel Oslo Airport og har et brennende engasjement for lokalprodusert mat. Bli bedre kjent med Øyvind Jensen.

Øyvind-Jensen-4

Jensen har alltid likt seg på kjøkkenet. Da han var liten sto han ofte og så på mormoren mens hun lagde smørgrøt til kvelds.

Det var veldig sjelden vi bestilte mat hjemme da jeg var ung, så jeg har alltid fått god hjemmelaget mat, forteller kjøkkensjefen.

Mat fra bunnen av
Som kjøkkensjef er han glad for at han har en hotelldirektør som gir han rom til å lage alt fra bunnen av.

– Vi har produsert hjemmelaget saft og vi har en egen grønnsakshage hvor vi har plantet jordskokker, salat, urter og beter i mange varianter. Det er veldig gøy å servere rundt 500 gjester når man har dyrket grønnsakene selv. Utpå høsten får vi bier, og vi skal gjøre alt selv med dem også. Det ser jeg frem til, forteller Jensen entusiastisk.

Mat fra lokale produsenter
Jensen er veldig glad i lokale produkter og folk som brenner for de produktene de selv kommer og leverer, og han føler at de er heldige som på et så stort hotell får benytte seg av mange små produsenter.

– Vi bruker blant annet solbær fra Alhaug Gård, så når Helge kommer sitter smilet løst. Jeg blir så glad av å se en som elsker solbær over alt på jord. Han har også en fantastisk eplesaft som vi bruker, forteller kjøkkensjefen.

Stolt av maten
Thon Hotel Oslo Airport er kåret til Akershus beste frokost to år på rad, det betyr mye for Jensen.

– Det er stas å se at den kjempejobben frokostteamet gjør hver dag, gir avkastning som de fortjener. Det er et vanvittig høyt nivå når det kommer til frokosten, så dette er vi stolte av. De står på hver eneste dag for å gi gjestene våre en super start på dagen. Her har vi også masse hjemmelagede produkter som gjør at teamet er stolte over de produktene som tilbys. I fjor var vi også finalist i årets matgledebedrift, noe som viser at vi ikke bare gjør alt vi kan for gjestene, men også for dem som jobber her på huset, avslutter kjøkkensjefen.

Øyvind-Jensen-2

1. Hva liker du best ved kokkeyrket?
Gleden av å se fornøye gjester og at uansett hvor mørkt det ser ut, så ordner det seg.

2. Hva spiser du når ingen ser på?
Da ligger jeg i senga og spiser lakrisis.

3. Hvis vi kom til hjem til deg på middag, hva ville du servert oss?
Da ville jeg servert noe asiatisk. Jeg elsker asiatisk mat – det er enkelt og har masse smak.

4. Hva anser du som det viktigste du gjør i jobben din?Det er å utvikle og gjøre det slik at de ansatte trives med jobben de gjør, selv om det er hektisk til tider. 

Øyvind-Jensen-3

5. Hvis du fikk være Hellstrøm for en dag – hvor ville du ryddet opp?
Sykehus og eldresentre. Jeg ser stadig eksempler på ting som skremmer meg av hva de får servert. Jeg vet det ikke er de ansattes skyld, men vi må få gjort noe med tilgangen på penger. Jeg tror folk hadde blitt fortere friske og i bedre humør av god mat.

6. Hva er den største tabben du har gjort på kjøkkenet?
Det må ha vært da jeg skulle røyke mange porsjoner med kveite og glemte å skru av viften i ovnen. Det endte med at jeg stod og plukket spon av fisken i timevis.

7. Hva slags kjøkkenredskap ville du vært?
Oi, den var vanskelig. Jeg liker å se på meg selv som et hjelpende ja-menneske, så jeg kunne vært mye, men det får bli den skarpeste kniven i mappen.

8. Hva er den hyggeligste tilbakemeldingen du har fått på jobb?
Jeg får faktisk ganske mange bra tilbakemeldinger på jobben, så det er vanskelig å velge, men lyden av stillhet når maten kommer og gjestene nikker med hodene og smiler – det slår det meste.