shutterstock_1152651152Instagram har blitt arenaen hvor både nasjonale og internasjonale mateksperter forteller historier, deler kunnskap og inspirerende matbilderHer er 10 kontoer vi i Mills Proff Partner følger for å la oss inspirere.   

Vidar Bergum [@vidarbergum] 
Vidar Bergum deler fargerik mat fra et kjøkken i Istanbul. Han bor i Istanbul og kjenner det tyrkiske kjøkkenet veldig godt. Nordmannen gir en fin innføring i hvordan man kan lage enkle retter med Midtøstensmaker. Mat fra Midtøsten er ofte plantebasert og her finner du mange fine oppskrifter som gjør det enklere å sette plantebasert mat på menyen. Godt for gjesten og god for kloden!   

Yotam Ottolenghi [@ottolenghi
Denne israelsk- engelske kokken har nesten 1 million følger på Instagram, og er en av dem som virkelig er interessante å følge. Han har deltatt i en rekke tv-programmer, skrevet flere kokebøker og er en viktig trendsetter. 

Food Insider [@foodinsider]
Insider.com er en nettside som ønsker å «inspirere engasjerte mennesker gjennom god journalistikk» gjennom nyheter og dekninger av mange temaer. Inkludert mat, selvfølgelig. Food Insider har teams over hele verden og dekker alt mulig ute i den store matverdenen. Da er det selvsagt mulig å plukke opp en god ide eller to. 

Hanne-Lene [@hannelenesvegetar]
Hanne-Lene Dahlgren er vegetarentusiast på heltid. Hun har som mål at Norge skal få ned kjøttforbruket med 30% innen 2025. Feeden hennes er «nedpå» og norsk, med fine oppskrifter, enten om du er vegetarentusiast eller ei. PS! Hun har også podcast 

Amaury Guichon [@amaurguichon
Denne kontoen er viser utrolige bakverk og sjokolade. Bakervarene denne konditoren lager er rett og slett kunstverk, man skulle nesten ikke tro at det er spiselig! Her er det ikke ofte man tenker «det skal jeg prøve å lage på jobb i morgen», men det er en fryd for øyet, så han fortjener en plass på listen.  

Food Republic [@foodrepublic]
På denne kontoen får du bilder i dokumentarstil fra mat- og drikkeverdenen i tillegg til sikleverdige retter fra verdens beste kokker. Food Republic styres av ulike berømte matelskere fra uke til uke.  

The Art of Plating [@theartofplating]
Det ligger kanskje i navnet – her får du virkelig se anretning av mat, og det proft! Her finner du også nye teknikker og trender som dukker opp i den kulinariske verdenen. Det skal sies at det er noe «pinsettmat» her – og den generelle oppfatningen av pinsettmat er jo at det er noe pretensiøs, og på ingen måte en indikasjon som med sikkerhet gir et godt måltid. Likevel så er det fascinerende.  

Mikael Svensson [@kontrast_mikael]
Mikael Svensson er mannen bak Michelin-restauranten Kontrast, hvor han er både daglig leder og kjøkkensjef. Her deler han fra bak kulissene og spennende sesong-retter med et drypp av humor.  

Elin Vatnar Nilsen [@kremno_elin]
Elin er konditoren bak krem.no. Denne kontoen er for deg som har interesse for den søte kunst. Her får du en haug av søte oppskrifter kombinert med underholdning.  

Det Norske Måltid [@detnorskemaltid]
Det Norske Måltid jobber for å posisjonere norsk mat, med mål om å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon. Hvert år har de en konkurranse hvor de kårer de beste mat- og drikkeproduktene i Norge.  

Vil du dele noe med oss på InstagramFølg oss @MillsProffPartner og bruk hashtagen #MillsProffPartner neste gang du publiserer et bilde