Kokkeknep

Klassiske førjulssmørbrød og noen rester til dine gjester

Skrevet av Hanne Tømte | 31. oktober 2024

Selvsagt blir det mye fokus på julebordsbuffeter i en hektisk førjulssesong, men det kan også være en fin tid for å by på noen rause smørbrød. I Mills Proff Partner har vi mange dyktige faglærte kokker og bakere. Vi ønsker å dele med deg av vår matfaglige kompetanse og ba dem om oppskrifter og tips som kan gi inspirasjon til retter som både er smakfulle, effektive og enkle. I denne artikkelen er det faktisk to temaer; det ene er fokuset på gode og rause førjulssmørbrød og det andre er smart bruk av rester fra buffeten.

Vil du ha enda flere ideer? Da vil du ha glede av disse to artiklene også: Sett fargerike salater på førjulsmenyen og By på litt utenom det vanlige


 

STRYHN's POSTEI MED SØTT FØLGE

Vår Stryhn's Postei er en ekte dansk postei med mye smak. Den liker å bli utfordret av kontraster og en enkel fuktkompott bidrar med nettopp det. Velg tørket frukt etter egen smak, legg de i eplegløgg over natten. Vipps så har du et lekkert posteitilbehør som mange vil like.

Se oppskriften her

Her har vi brukt Stryhn's Dansk Grov Leverpostei

Flere tips til spennende garnityr til leverposteien

JULENISSENS LUNSJ

Kombinasjonen av Stryhn’s postei, stekt champignon og sprøstekt bacon blir tradisjonelt kalt «dyrlegens 
nattmat». Serverer du smørbrødet med lun postei og Mills Rødbetsalat ved siden får du lett blide førjulssultne gjester. Eller en blid nisse om han skulle dukke opp.

Se oppskriften her

I denne oppskriften har vi brukt  Stryhn's Dansk Grov Leverpostei og Mills Rødbetsalat

Kalkun + Dansk remulade = SANT

Kalkun er hyppig brukt i førjulsserveringen og det blir fort 
litt rester. Noe som ikke gjør noen verdens ting siden kalkunrester fint kan serveres som en liten kaldrett eller 
smørbrød med Mills Dansk remulade og litt spennende garnityr.

Se oppskriften her

I denne oppskriften har vi brukt Mills Dansk remulade

 

ET SOLID ROASTBEEFSMØRBRØD

Roastbeef er en sikker vinner på menyen.                          Sørg for at den får følge av en skikkelig god remulade. 

Mills Ekte Dansk Remulade inneholder skikkelig sennepspickles basert på original dansk resept. Sammen med godt grovbrød er det bare en ting å si; "nam"!

Se oppskriften her

Utgangspunktet her er Mills Dansk remulade 

RIBBERESTER TIL DINE GJESTER

Det er fort gjort å sitte igjen med rester av både ribbe og rødkål. Men, det gjør ingenting, for sammen med en klatt Mills Dansk Remulade har du enkelt et helt supert førjulssmørbrød.

Hvem vet, kanskje du attpåtil må begynne å planlegge 
rester til dine gjester.

Se den enkle oppskriften her

I denne oppskriften har vi brukt Mills Dansk Remulade