Hummus er stadig mer populært, og det er slett ikke så merkelig. Dippen laget av kikerter er både velsmakende, sunn og vegetarisk. Det kan jo ikke bli bedre enn det? Jo! Den kan nemlig i tillegg varieres nærmest i det uendelige! Her har vi brukt vår egen Plantego' Hummus naturell som utgangspunkt. La deg inspirere!
Plantego’ Hummus naturell kan selvsagt gjerne brukes som den er, med litt god olivenolje og et urtedryss. I tillegg egner den seg ypperlig til å blandes med andre ingredienser for å fremkalle enda flere, spennende smaker.
Her finner du ni forslag til variasjoner. Tips oss gjerne om din favoritt!
1. AJVAR, chiliflak & BLADPERSILLE
Har du ikke prøvd Ajvar før? Det er en salsa basert på paprika som er like god og anvendelig som hummusen
Ajvar er stort sett basert på syltet paprika og lages i forskjellige styrkegrader. Finn en som passer deg. Den vil passe godt sammen med hummus, uansett hvilken styrke du velger. Blandet med chiliflak og bladpersille blir det en dipp med litt sting og masse smak.
2. Chimichurri & CHILIFLAK
Dette er et nytt spennende alternativ som passer godt sammen med grillet/stekt kjøtt. Perfekt for varme sommerkvelder!
Chimichurri er en kald saus med søramerikansk opphav. Vanlige ingredienser er grovhakket frisk bladpersille, oregano, hvitløk, olivenolje, eddik og chiliflakes. Sammen med hummus blir det en smaksbombe.
3. Salsa verde & RISTEDE MANDLER
Hummus med både smak og deilig crunch!
Fritt oversatt er Salsa Verde en «grønn saus» basert på tomatillos, løk, jalapeno, lime og koriander - enkelt mikset sammen.
OBS! Tomatillos, dvs grønne tomater, må kokes i forkant. Eller kjøp en ferdig Salsa Verde. Det finnes mange gode varianter.
4. Tahini, sesamfrø, granateple & bladpersille
Når du vil gjøre hummusen enda mer autentisk
Tahini er sesampasta som ofte er en av ingrediensene i hummus. Plantego´ Hummus er laget uten sesampasta for å unngå allergener. Tåler du tahini kan du ha litt over på toppen sammen med pladpersille og syrlig granateple. Deilig og friskt!
5. Sjampinjong & bladpersille
Dette er en liten rett i seg selv
All typer stekt sopp smaker godt som topping på hummus. Fyller du på med litt stekt løk eller sprøstekt bacon, kan dette bli en smårett i seg selv. Hakket bladpersille eller koriander frisker opp både smak og utseende.
6. Bønnesalat & Sorte OLIVen
En enkel blanding som er perfekt til salatbuffeten
Plantego bønnesalat er en innholdsrik ferdig måltidssalat med bl.a bønner, paprika, gulrot og oliven i en smakfull dressing. Kombinert med hummusen utgjør det en fin siderett eller et godt innslag i salatbuffeten.
7. Ristede kikerter, nigellafrø, sitron- og limezest
En hummus som passer perfekt til fisk og skalldyr
Rist hermetiske kikerter i en tørr stekepanne eller i stekeovnen og blan sammen med nigellafrø. Kjært barn har mange navn og nigellafrø kalles også løkfrø eller «jomfru i det grønne». De tilfører litt løksmak og passer godt sammen med sitron og lime.
Resultatet blir en frisk hummus som passer ekstra godt med fisk - og skalldyr.
8. Salsa, svarte Oliven, squash & loff
I denne hummusvarianten får du brukt opp brødrestene dine på en god måte!
Bland inn litt daggammelt brød eller loff i Delikat Salsa. Det gjør at retten metter godt, salsaen blir litt mildere og suger opp væsken fra tomatene. Med små biter av squash og hakket sort oliven blir det en fyldig dipp med mye smak, nesten en rett i seg selv.
9. FETAOST & FRISK DILL
Enkelt og grønt. Denne får en frisk smak av dill
Bland biter av fetaost og finkuttet frisk dill inn i hummusen. Hvor grov struktur du vil ha på den bestemmer du helt selv. Ønsker du litt mer friskhet i smaken kan du tilsette litt sitronsaft. Skikkelig godt til fisk og skalldyr.
Hvilken den beste av disse ulike hummusvariantene er? Det bestemmer du og din gode smak!