I et travelt kjøkken er det ofte de enkle, men litt overraskende rettene som blir lagt merke til. Crispy smashed poteter er nettopp det: enkle å lage, rimelige, og med en liten "wow-faktor" på buffeten. Vi heier på løsninger som funker i storproduksjon, og som samtidig gir deg rom for å sette ditt eget preg. Det kan lages klart i god tid og potetene kan serveres både varme og romtempererte. Serverer du med noen gode dipper, har du raskt fått en ny rett som gjør buffeten spennende uten mye arbeid og behov for mye faglærte ressurser. Lyst til å prøve?

så enkelt lager du crispy smashed potatoes
1. Kok små poteter med skall møre i saltet vann
2. Legg dem på stekebrett og knus dem lett med for eksempel bunnen av et glass
2. Pensle med olje, dryss over salt og pepper
3. Stek på 220°C i 25–30 minutter til de er sprø og gylne
Bruk gjerne melne potetsorter som for eksempel pimpernell og mandelpotet. De egner seg godt til "mosingen" og deretter steking i ovnen.

En god dipp må til!
En smaksrik dip eller dressing er viktig for å sette litt ekstra fart i smaksløkene. Her passer det meste. Du kan gjerne servere med din favorittdressing, men for å gjøre det litt mer spennende kan du se om noen av tipsene i denne artikkelen, kan friste! Vi har laget oppskriften her med en dæsj rød Mills Salsa som både bidrar med fin farge og litt fart i smaken. En enkel måte å få med mange gode smaker uten å måtte bruke mange ingredienser.
Noe enkle småtips
- Topp dippskålene med litt urter eller revet sitronskall for en ekstra frisk finish.
- Server potetene i store former sammen med små skilt som fremhever dippen
- Husk allergenmerking!

Dressinger til inspirasjon
Røkt Salsadip
300 g Mills Ekte Majones
150 g Mills Salsa
1,5 g røkt paprikapulver
10 g hakket persille
Resultatet blir en kremet, røkt, mildt krydret dip som funker til poteter, men også til wraps, kylling eller på smørbrød.
Røkt BBQ-salsa dressing med honning
2,5 dl Mills Ekte Majones
1,5 dl Mills Salsa
1 dl BBQ-saus
1 ss honning
1 ts røkt paprikapulver
Rør sammen alle ingrediensene, smak til med litt salt og pepper. Server gjerne med litt hakket frisk koriander på toppen for ekstra farge.

Smaksmajones og kryddersmør
Smaksatte majoneser er fulle av god smak og passer perfekt til dipp eller topping på potetene. Det er 5 forskjellige varianter å velge mellom i sortimentet til Mills. Enkelt og veldig godt til smashed potatoes! I denne artikkelen kan du lese mer om smaksmajoneser.
Et annet alternativ er kryddersmør som du enkelt kan variere etter smak og hva du har på kjøla. Kanskje denne artikkelen kan gi deg litt kreativt påfyll?
Uansett hva du serverer til blir dette garantert en populær rett. Kanskje du her får en ny vinner på menyen din?
Lykke til!
