Denne førjulsesongen blir helt spesiell og det er ikke sikkert at det blir mulig å ha alle de tradisjonelle tilbudene på menyen. Kanskje noen av gjestene dine savner den tradisjonelle utenlandsturen de pleier å ha i førjulstiden?  Da kan jo du skape den fine førjulsstemningen på spisestedet ditt i stedet. Men, det gjelder å finne løsninger som er realistiske å kunne gjennomføre og som får smilene frem hos gjestene dine.
Med to dyktige danske kokker i staben ble valget lett for oss. En skikkelig dansk smørbrødlunsj som gir gode muligheter for å skape en lun atmosfære og stor glede hos gjestene dine. 

Brandmannens blogg

Danske "smørrebrød" er verdenskjente og det er ikke så underlig. De er overdådige, de er varierte, de er fargerike og de byr på smakskombinasjoner som er finjustert gjennom generasjoner. Restauranten IDA DAVIDSEN i København har verdensrekorden i danske smørbrød, med 178 varianter på en meny som er 140cm lang. Så langt trenger man ikke gå for å lykkes. Her byr vi på noen klassiske oppskrifter og tips som kan hjelpe deg i gang. 

Danske smørbrød  er ikke så vanskelige å sette sammen til en skikkelig lunsjbuffet. Med tilgang til litt inspirasjon og kunnskap om et par grunnprinsipper er du fort forberedt til å sette sammen en super førjulslunsj med dansk vri.

La oss like gjerne ta de fire viktigste tingene du trenger å vite om danske smørbrød med en gang:

1. Det starter med en skive godt brød. Her finner du en god oppskrift om du vil bake selv

2. Vær raus med pålegg og garnityr - pålegget skal alltid dekke hele skiven

3. Skap gode smakskombinasjoner

Punkt 4 overlater vi til deg, det er nemlig lov til å bruke egen fantasi og kunnskap. Våre danske kokker hjelper deg i gang med noen gode tips nedenfor.

Ingefærsild blogg

Dyrlegens nattmad er en velkjent dansk klassiker, men veterinærer er ikke den eneste profesjonen i Danmark som spiser om natten. Brannmennene har også sin variant. Den ser du på bildet på toppen av denne atikkelen. Er du virkelig inspirert, og har tid og mulighet, skal den lages med røkte poteter. Det gir en helt egen smaksopplevelse. Har du lyst til å prøve? Her er oppskriften på Brandmannens nattmad og røkte poteter.

Poteter er også grunnlaget for sildesmørbrødet du ser til venstre. Her er potetene kokt med litt hvitvin. Kombinert med  Delikat Ingefærsild blir dette et lekkert smørbrød med asiatisk touch.

Et realt Roastbiffsmørbrød hører selvsagt også med. Denne danske versjonen kombinerer roastbiffen med pepperrot og en hjemmelaget dansk remulade.

Stjerneskudd blogg

Fiskesmørbrød er nærmest obligatorisk på en dansk smørbrødmeny, og et med sprøstekt flyndrefilet er kanskje det mest kjente. Godt er det også. Men, en annen dansk klassiker tar den hakket lenger og da kalles den Stjerneskud. Her kombineres både stekt og porsjert fiskefilet med hardkokt egg og litt svart kaviar. Den ser du på bildet til høyre. Setter du denne på menyen blir gjestene garantert i godlune.

Smørbrød med sild, smørbrød med hønsesalat, "kartoffelmad" og karrisalat. Vi deler gjerne oppskriftene. Bruk dem slik de er eller la deg inspirere til å skape dine egne fantastiske smørbrød. Vi tør nesten garantere at du få en super førjuls-servering.

Vi har samlet en rekke danske smørbrødoppskrifter,  tips og godt tilbehør i en egen folder som vi håper kan hjelpe deg til å sette et dansk preg på førjulen og gjøre det "deilig å spise dansk i Norge"!

Kompendium - inspirasjon til en god dansk lunsj