Danske kokker m innfelt smørbrød

Vi er så heldige å ha to dyktige danske kokker i staben her hos Mills. De er selvsagt helt sjef på dansk smørbrødlunsj, og her gir deg sine beste tips til hvordan du kan skape lun, dansk førjulsstemning for gjestene dine.

Danske "smørrebrød" er verdenskjente, og det er ikke så underlig. De er overdådige, de er varierte, de er fargerike, og de byr på smakskombinasjoner som er finjustert gjennom generasjoner. Verdensrekorden i danske smørbrød tilhører restauranten IDA DAVIDSEN i København med 178 varianter på en meny som er 1,4 meter lang. Så langt trenger du ikke gå for å lykkes - det gjelder å finne løsninger som er realistiske å gjennomføre og som får smilene frem hos gjestene dine. Her byr vi på noen klassiske oppskrifter og tips som kan hjelpe deg i gang.

Last ned vår gratis samling med tips og oppskrifter til dansk smørbrødlunsj >>
Det er ikke så vanskelig å sette sammen en skikkelig lunsjbuffet med danske smørbrød. Vi skal bidra med noen grunnsprinsipper og masse inspirasjon, så er du fort klar til å servere en super førjulslunsj med dansk vri.

La oss like gjerne ta de fire viktigste tingene du trenger å vite om danske smørbrød med en gang:

1. Det starter med en skive godt brød. Her finner du en god oppskrift om du vil bake selv

2. Vær raus med pålegg og garnityr - pålegget skal alltid dekke hele skiven

3. Skap gode smakskombinasjoner

Punkt 4 overlater vi til deg. Det er nemlig lov til å bruke egen fantasi og kunnskap, men hent gjerne inspirasjon fra noen av våre favoritter:

Ingefærsild blogg

Dyrlegens nattmad er en velkjent dansk klassiker, men veterinærer er ikke alene om å spise om natten -brannmennene har også sin variant. Har du har tid og mulighet, lager du den med røkte poteter. Det gir en helt egen smaksopplevelse. Her er Brandmannens nattmad og røkte poteter.

Poteter er også grunnlaget for sildesmørbrødet du ser til venstre. Her er potetene kokt med litt hvitvin. Kombinert med  Delikat Ingefærsild blir dette et lekkert smørbrød med asiatisk touch.

Et realt Roastbiffsmørbrød hører selvsagt også med. Denne danske versjonen kombinerer roastbiffen med pepperrot og hjemmelaget dansk remulade.

Stjerneskudd blogg

 

Fiskesmørbrød er nærmest obligatorisk på en dansk smørbrødmeny, og sprøstekt flyndrefilet er kanskje den mest kjente utgaven. En forfinet utgave av denne gir deg klassikeren Stjerneskud. Her kombineres både stekt og porsjert fiskefilet med hardkokt egg og svart kaviar, slik som på bildet til høyre. Setter du denne på menyen kommer gjestene garantert i godlune.

Smørbrød med sild, smørbrød med hønsesalat, "kartoffelmad" og karrisalat; vi deler gjerne oppskriftene. Bruk dem slik de er, eller la deg inspirere til å skape dine egne fantastiske smørbrød. Vi tør nesten garantere at du får en super førjuls-servering.

Vi har samlet en rekke oppskrifter,  tips og godt tilbehør i en egen folder slik at du enkelt kan etablere et dansk smørbrødkonsept på ditt serveringssted. Det skal være "deilig å spise dansk i Norge" i førjulstiden.

New call-to-action