Det finnes mange oppskrifter på sjokoladekake. Her er to, en grunnoppskrift fra Baker- og konditorlandslaget og en gastronormtilpasset oppskrift.
Sjokolade på sjokolade? Går helt fint det. For å gjøre en ekstra snerten vri på det har vi toppet med appelsinskall og frysetørkede bringebær. Hakkede nøtter fungerer også bra.
Her er oppskriften på god sjokoladeganache
Et annet sjokoladealternativ verdt å prøve er en sjokoladekrem med kaffe.
Silkemyk Italiensk marengs gir et lite luksuspreg til sjokoladekaken. Brenn den lett med flamberingsbrenner og dryss over litt revet sjokolade, så smaker den himmelsk.
Sitronkrem er kanskje ikke den vanligste toppingen på en sjokoladekake, men den friske sitronen kombinerer godt med sjokoladen. Litt søte og sprø smuler på toppen pluss sitronmelisse gir litt variasjon i konsistens. Verdt å prøve.
Ostekrem med Mills №1 og kremost er et flott, litt mindre søtt alternativ til vanlig melisglasur. Avslutt med litt finhakkede mandler eller nøtter og limezest på toppen.