BAKEKNEP FORSIDE 1
Kanelsnurrer, eplekaker eller kardemommestenger. Duften av nybakt bakverk er helt uimotståelig for de fleste og dermed noe av det enkleste du som selger mat kan tilby. Det selger seg nærmest av seg selv. Likevel er det fullt mulig å tilføre det lille ekstra til allerede sikre vinnere, slik at det du baker skiller seg litt ut og blir ekstra etterspurt. Det er ikke vanskelig engang, så ta en titt på de 4 knepene som kommer her.

Kanelsnurrer og KardemommeFlETTER

Eller kanelfletter og kardemommesnurrer. Uansett hvilken fasong du velger, er dette to velkjente bakverk som det er bortimot umulig å mislykkes med. Duften av disse er uimotståelig for de fleste. Selvsagt er de gode "som de er", men det er fullt mulig å gi dem det lille ekstra som gjør dine bakverk til en snakkis. Smak til remoncen med appelsinzest, for å gi en liten ekstra friskhet som utfyller smaken og frisker opp søtheten. Det er verdt et forsøk. Tro oss, vi har prøvd.

Et lite "bonustips" skal du også få; til kanelfyll får du best resultat med finmalt kanel. Vil du ha kardemommefyll er grovmalt kardemomme best å bruke.

Her finner du en oppskrift på snurrer og fletter

Kanelknuter med en vri

BASILIKUM OG LIME I EPLEKAKEN? ER DET MULIG?

En saftig eplekake, gjerne servert med en god klatt krem eller en kule vaniljeis er en gjenganger på mange menyer. Ikke rart, det er kjempegodt og noe de fleste setter pris på. Stort sett er eplekakene basert på samme enkle smaksbilde, med eple, kanel og sukker. Men, visste du at ved å tilsette litt limejuice og finhakket basilikum i fyllet tilfører du en ekstra friskhet og dimensjon i smaken. Da får gjestene dine nyte en ekstra god eplekake. Her finner du en oppskrift på en eplekake i storform.

Eplekake med estragon og sitron

SALT KARAMELLSAUS, SYNDIG GODt

Kombinasjonen salt og søtt har dukket opp mange steder de siste årene. Salt karamell er en kombinasjon som virkelig passer med et søtt og godt bakverk, som for eksempel scones. Enten du blander det i en krem, har det i bakverket på et vis som passer eller bruker det som en saus eller dipp, det fungerer perfekt som det lille ekstra.

salt karamell

LA JULEKAKEN FÅ EN LITEN OPPGRADERING

En skikkelig julekake, gjerne servert med brunost og kanskje litt pisket Mills 1 er alltid noe som er populært å by på. Men, kanskje julekaken kan bli noe mer enn et sesongbakverk? Da kan det være verdt å prøve å bake den med kandiserte appelsinskall som erstatning for korintene. Det gir en ekstra frisk smak på et allerede kjempegodt bakverk. Server gjerne med en blåmuggost eller Norvegia.

Her er hele oppskriften

Julekake med kandisert appelsinskall

Lyst på enda flere tips? For en stund tilbake hadde vi hyggelig besøk av Marthe Kilen og Trude Marthinsen fra Baker- og Konditorlandslaget på kjøkkenet vårt. Det ble det mange gode dekortips ut av. Du kan lese mer om det i denne artikkelen eller i kompendiet vi har laget. Det kan du laste ned her:

New call-to-action