Mat er sanseinntrykk og lite pirrer vel nesevingene som nystekt bakst ? Jeg kan med sikkerhet påstå at alle gjestene dine kommer til å bli fristet av lukten av nybakt brød eller andre saftige bakevarer i kantina.
Du har også mest sannsynligvis alt du trenger av ingredienser i hus fra før, så du slipper å bruke tid på å handle inn. Du velger selv om du vil bake fra grunnen av eller tar en snarvei med bake off.
Med bare litt planlegging er det enkelt å lykkes!
Gode ferske brød og rundstykker er en enkel og kostnadseffektiv måte å heve det totale kvalitetsinntrykket på servering din. Vår baker anbefaler for eksempel denne oppskriften på grove rundstykker.
Når du først er i gang, kan du jo bake en ekstra ladning, slik at du kan tilby gjestene dine og kjøpe med seg ferske bakevarer hjem? For å være ekstra effektiv og begrense svinnet til et minimum, kan det være lurt å ta opp forhåndsbestillinger, om du har muligheten til det.
Det finnes mange anledninger, hvor det kan passe godt å tilby ferske boller, kringler osv. til virksomhetene som bruker kantina fast. Kanskje nybakte scones og nytrukket te kan være et tilbud som passer til en morgen- eller ettermidddags-servering eller som møtemat? Her har du en oppskrift på enkle, men veldig gode scones.
Tror du det tar for lang tid å bake selv? Med litt god planlegging gjør det egentlig ikke det. Det meste av den totale baketiden går med til at deigen skal hvile, heving og steking, med andre ord ting som "gjør seg selv". Mens det skjer kan du fortsette med dine vanlige oppgaver. Her får du oppskriften på rundstykker og brød av surdeig. Du kan også lage din egen surdeigsstarter for å få en ekstra god surdeigsbakst.
Ta gjerne en titt på videoen under der vi deler noen ekstra gode baketips.👇📽️