Skjermbilde 2020-06-15 kl. 16.27.49Endelig er kantinen åpen igjen, men antallet gjester varierer fra dag til dag. Mange har fortsatt hjemmekontor og alle skal følge reglene om å holde seg hjemme ved minste tegn til sykdom. Det kan gjøre det utfordrende å planlegge serveringstilbudet i kantinen. Hvordan kan du gi gjestene dine et variert tilbud som i tillegg er sunt, tar kort til å tilberede og kan pakkes ferdig i porsjoner? Svaret er quinoa!

 

Varier menyen med quinoa

Vi har tatt utgangspunkt i Plantego´ Quinoasalat og laget fem forskjellige retter som sikrer variasjon i lunsjtilbudet. Med quinoa som hovedbestanddel har vi laget alt fra wraps til currygryte. Frøet har store variasjonsmuligheter og kan brukes i både varme og kalde retter, og som tilbehør i stedet for pasta, ris eller potet. Kylling satay med quinoa og kålsalat er et velsmakende eksempel på dette.

Quinoa er også godt egent til bruk i salater, og vi har laget en enkel versjon med kål og egg. Bytter du ut de siste ingrediensene med avocado og laks, har du plutselig tryllet frem en fresh poke bowl som denne.

 

Server sunn lunsj med quinoa

I tillegg til å være meget anvendelig er quinoa også stappfull av næringsstoffer. Som andre frø inneholder quinoa sunt fett, fiber og antioksidanter, men frøene har også et høyt innhold av essensielle aminosyrer.

Kanskje ikke så rart at Inkaindianerne mente frøet var hellig og kalte det «moder over alle frø». I dag er quinoa svært populært blant de helsebevisste. I en kantine som må overholde smittevernreglene med å porsjonspakke mat, kan Plantego´ Quinoasalat være et utgangspunkt for gode og varierte lunsjer gjennom hele uken.