Skjermbilde 2020-06-15 kl- 16-27-49Noen ganger er ikke kreativiteten på topp når du skal planlegge hva som skal serveres i kantina. Hvordan kan du gi gjestene dine et variert tilbud som i tillegg er sunt, tar kort tid å tilberede og kan pakkes i porsjoner? Svaret er quinoa!

Varier menyen med quinoa

Med Plantego´ Quinoasalat og Plantego´ Asiatisk salat med quinoa er det enkelt å blande sammen gode og sunne retter dag etter dag uten at det blir kjedelig.

Vi har tatt utgangspunkt i Plantego´ Quinoasalat og laget fem forskjellige retter som sikrer variasjon i lunsjtilbudet. Med quinoa som hovedbestanddel har vi laget alt fra wraps til currygryte. Frøet har store variasjonsmuligheter og kan brukes i både varme og kalde retter, og som tilbehør i stedet for pasta, ris eller potet. Kylling satay med quinoa og kålsalat er et velsmakende eksempel på dette.

Quinoa er også godt egent til bruk i salater, og vi har laget en enkel versjon med kål og egg. Bytter du ut de siste ingrediensene med avocado og laks, har du plutselig tryllet frem en fresh poke bowl som denne.

 

Gi lunsjen en asiatisk vri

Med Plantego´ Asiatisk salat med quinoa kan du diske opp flere smakfulle retter med et asiatisk preg. For eksempel kan du lage en sunn marokkansk grønnsaksgryte proppfull av gode smaker. Med litt kreativitet kan du lage mange varianter av asiatiske salater, for eksempel med reker eller grønnsaker.

Det er enkle grep som skal til for å forvandle vår asiatiske quinoasalat til fargerike retter som gir gjestene flust med energi resten av dagen. Eksperimenter med forskjellige sauser, og la gjerne gjestene velge selv!

Server sunn lunsj med quinoa

I tillegg til å være meget anvendelig er quinoa også stappfull av næringsstoffer. Som andre frø inneholder quinoa sunt fett, fiber og antioksidanter, men frøene har også et høyt innhold av essensielle aminosyrer.

Kanskje ikke så rart at Inkaindianerne mente frøet var hellig og kalte det «moder over alle frø». I dag er quinoa svært populært blant de helsebevisste. I en kantine hvor mange er på farten, kan Plantego´ Quinoasalat være et utgangspunkt for gode og varierte lunsjer som enkelt kan porsjonspakkes for de som må ta den "on the go".

Vil du ha mer inspirasjon til enkle og varierte retter kan du lese mer i vårt kompendium. Last det ned her:

New call-to-action